Piele pe… piele! 8 decembrie 2017 – Posted in: Design – Tags: ,

Nu e nimic mai natural ca… pielea, primul strat de protectie cu care am fost dotati sa facem fata lumii! Ei bine, si imediat apoi vine pielea ca trend in moda, acel mic extra care ne ajuta sa facem fata lumii… cu stil!

Lumea modei nu este, asa cum ati putea crede, o luma lipsita de controverse si  dezbateri iar subiectul “piele” se afla in capul listei dezbaterilor de multa vreme. Exista pe de o parte marii amatori de articole din piele naturala, care pretuiesc durabilitatea in timp a acestui material, aspectul sau si faptul ca acesta evolueaza si se traqnsforma in timp, o data cu posesorul lui. Pe de cealalta parte insa, reprezentantii curentului vegan si infocatii sustinatori ai drepturilor animalelor se opun cu vehementa acestui trend, numindu-l deseori un capriciu al unei paturi sociale in deriva, care a pierdut contactul cu natura si respectul fata de aceasta.

fuste

Daca nu ai deliberat inca complet si nu stii in ce categorie te afli, itii dau o veste buna! Lumea modei a gasit solutii care sa impace ambele categorii. Pielea naturala este de cand ma stiu folosita pentru a crea accesorii – genti si pantofi – si anumite obiecte vestimentare, insa in ultima vreme a avut loc nimic altceva decat o explozie de popularitate a elementelor de fashion din cele mai variate confectionate din piele ecologica.

Acest tip de material a demistificat pielea, facand-o accesibila oricarui tip de buget si unei plaje mult mai variate de gusturi. Vine intr-o diversitate impresionanta de tonuri si poate sa te imbrace din cap pana in picioare. Un all time classic va ramane jacheta de piele tip “pilot” sau “motor”. La origine destinat sa insoteasca reprezentantii acestor doua meserii cu predilectie masculine, acest tip de jacheta este purtat in zilele noastre si de domnisoare sau doamne care vor sa dea o tenta de rebeliune aspectului lor.

Fustele din piele sintetica sunt la mare cautare in sezonul toamna – iarna 2017. Suprinzator, materialul este indeajuns de versatil pentru a putea fi ajustat mai pe orice tip de model. Poti alege din mai multe tipuri de fuste: o fusta tip creion cu talie inalta, o fusta plisata taiata deasupra genunchiului, una trei sferturi pana la jumatatea gambei sau de ce nu, chair o fusta lunga din acest material. Elementele din piele ecologica de purtat in partea de sus pot crea un efect forte. Cateva exemple: o vestela lunga din piele, un sacou din latex sau o rochita cu insertii din acest material.

Sfatul meu este sa nu alegi mai mult de un obiect vestimentar din piele la un moment dat. Eu prefer sa combin o pereche de pantaloni, scurti sau lungi, care regula vin intr-o culoare rece, mai grea, cu o bluza dintr-un material fluid si culori calde, care sa inmoaie aspectul dur al pielii si sa imi dea per total o aura feminina!